The Hidden Pending EA

MPTM's new home

The Hidden Pending EA

Postby robertk » Sun Sep 25, 2016 11:04 pm

milanese » Sat Sep 24, 2016 2:02 pm wrote:
robertk » Sat Sep 24, 2016 1:50 pm wrote:I have a small question regarding spread calculation. I heard that buy and sell stops are triggered by the bid and ask price respectively; the same as how a normal (hard) stop order would work.

What's the spread calculation for limit orders buy and sell? "Ask" for buy limits and "bid" for sell limits i assume?

Thank you for your great work!

yes this EA works in that way.
Cheers :)

Tommaso


Milanese, today tried your EA on my account. I was experimenting some with 0.01 orders, just to see if it is working correctly... What i noticed is that despite a limit order hidden pending level is set (tried both with movable line and without), it almost instantly opens market orders, despite price not even being near the hidden pending (more than 10 pips away).

I am using a 5-digit broker, if that makes any difference. Hope you have a solution for this one, thanks again!
robertk
 
Posts: 2
Joined: Thu Feb 06, 2014 2:56 pm

The Hidden Pending EA

Postby milanese » Mon Sep 26, 2016 4:56 am

robertk » Sun Sep 25, 2016 11:04 pm wrote:
Milanese, today tried your EA on my account. I was experimenting some with 0.01 orders, just to see if it is working correctly... What i noticed is that despite a limit order hidden pending level is set (tried both with movable line and without), it almost instantly opens market orders, despite price not even being near the hidden pending (more than 10 pips away).

I am using a 5-digit broker, if that makes any difference. Hope you have a solution for this one, thanks again!

read the first post in this thread and the thread the function are explained, too the settings, it seems you have a problem in your settings, as the EA is working absolutely as intended, I am using it myself.

Cheers :)

Tommaso
Global Prime is the official SHF broker :yahoo:
Searching for Servers and Workstations with individual configuration?
Just PM
:smile: Click here to go to the BoardKnowledgeBase
NOTE: Cookies and JavaScript are required for the using the board, with full functionality
User avatar
milanese
 
Posts: 3384
Joined: Wed Jan 09, 2013 9:02 am
Location: btr rdx, r8 +

The Hidden Pending EA

Postby sandawa » Sat Nov 19, 2016 2:18 pm

@all: Please excuse my (possibly terrible) English. My native language is german, so I need the help of Bing or Google :)

@Tomaso,

I would like warmly to thank you for sharing your tool. I'm just on testing and the first results are impressive.


@ all,

what do you think of the following idea:

If one follows a trend that there are sometimes backlashes, which run in the opposite direction and immediately solve every stop, even if he was still so generously used.

Would it make sense to have a trailing stop running backwards? This could be to a defined point which is set by parameter, or at maximum to the starting point of the order (0 pips).

Forward, it runs up to the specified TP.


Have a good day!

sandawa
sandawa
 
Posts: 2
Joined: Sun Oct 23, 2016 5:42 pm
Location: Vienna, Austria

The Hidden Pending EA

Postby goodo » Mon Dec 18, 2017 2:18 pm

Hello Milanese, thanks again for contributing with this fantastic helper.

In a future update, Would you consider a dynamic risk-based order size with a manually set stoploss? And a multiplier for the stacks? So if I set a pending trade to use 2% risk of my balance (or equity) on Monday, but the pending gets filled on Thursday, the size of the order will account for profit on other pairs on Tuesday and Wednesday?

Thanks again for such a wonderful utility. The spike filter alone makes it worth using.

edit: Alternatively, you could make the EA take over existing pending orders on the platform. That way traders could use whichever script they are accustomed to use for entering their orders, you could even enter trades on the mobile platform knowing the EA would take over these too. Although I do not know how complex this would actually be, or even if it would be simpler than the former suggestion.
User avatar
goodo
 
Posts: 25
Joined: Thu Mar 23, 2017 10:31 pm

The Hidden Pending EA

Postby SteveHopwood » Tue Dec 19, 2017 12:40 am

goodo » Mon Dec 18, 2017 2:18 pm wrote:Hello Milanese, thanks again for contributing with this fantastic helper.

In a future update, Would you consider a dynamic risk-based order size with a manually set stoploss? And a multiplier for the stacks? So if I set a pending trade to use 2% risk of my balance (or equity) on Monday, but the pending gets filled on Thursday, the size of the order will account for profit on other pairs on Tuesday and Wednesday?

Thanks again for such a wonderful utility. The spike filter alone makes it worth using.

edit: Alternatively, you could make the EA take over existing pending orders on the platform. That way traders could use whichever script they are accustomed to use for entering their orders, you could even enter trades on the mobile platform knowing the EA would take over these too. Although I do not know how complex this would actually be, or even if it would be simpler than the former suggestion.

I know that back in 2014 Tommaso wrote, "Enjoy and let me know if you want new functions".

That was quite a long time ago. Those of us who contribute a lot to HF tend to forget what we wrote in an OP from quite a long time ago. Hell, I forget what I wrote last week.

Times have changed. The SHF ethos is this now: prove your idea works and someone might agree to code it.

We do not code willy-nilly to satisfy random requests made by people with no proven track record of useful posts.

I am locking this post now, to avoid repetition of posts such as yours. It is Tommaso's thread and he will unlock it if he feels this will be helpful or that my intervention is premature.

:xm:
Read the effing manual, ok?

Global Prime is the official SHF broker. Click here to sign up for a live account with Global Prime and join the several thousand SHF members who wisely choose GP as their broker of choice.

I still suffer from OCCD. Good thing, really.

Anyone here feeling generous? My paypal account is always in the market for a tiny donation. [email protected] is the account.

To see The Weekly Roundup of stuff you guys might have missed Click here

My special thanks to Tommaso (milanese) for all the incredible work he does here.
User avatar
SteveHopwood
 
Posts: 9267
Joined: Tue Nov 15, 2011 8:43 am
Location: Misterton - an insignificant village in England. Very pleasant to live in.

The Hidden Pending EA

Postby milanese » Tue Mar 06, 2018 9:17 am

due to request topic is again open..
Global Prime is the official SHF broker :yahoo:
Searching for Servers and Workstations with individual configuration?
Just PM
:smile: Click here to go to the BoardKnowledgeBase
NOTE: Cookies and JavaScript are required for the using the board, with full functionality
User avatar
milanese
 
Posts: 3384
Joined: Wed Jan 09, 2013 9:02 am
Location: btr rdx, r8 +

The Hidden Pending EA

Postby danjuma » Thu Aug 09, 2018 11:18 am

Hello milanese. A very useful EA and thanks for making it. I tired to use the EA and I found the following limitations/errors:

(1) Once an order has been triggered, the EA does not trigger any more new pending orders. For example, you attach the EA on say a 4H chart. The pending sell trade is triggered and the pending buy trade is cancelled. All well and good. However, no more new pending buy and sell orders are triggered on the next 'previous' candle. Even when you remove the EA and re-attach it, no new pending orders get triggered as long as there is already a trade on the symbol. I have checked all the settings in the EA and I cannot figure out whether it is to do with a particular setting or that is just how the EA is.

(2) I get the following errors with some symbols. For example, right now for EURGBP, EURNZD and EURCHF, I get "EURGBP SL/TP order modify failed with error(1): no error, trade conditions not changed". Even though I have used the exact same settings for all pairs. (image attached)

(3) Also, if it is possible to have the option to change the font size and colour of the display text, that would be most useful.


Thank you.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
danjuma
 
Posts: 71
Joined: Mon Jun 10, 2013 4:14 pm

The Hidden Pending EA

Postby milanese » Fri Aug 10, 2018 2:33 pm

danjuma » Thu Aug 09, 2018 11:18 am wrote:Hello milanese. A very useful EA and thanks for making it. I tired to use the EA and I found the following limitations/errors:

(1) Once an order has been triggered, the EA does not trigger any more new pending orders. For example, you attach the EA on say a 4H chart. The pending sell trade is triggered and the pending buy trade is cancelled. All well and good. However, no more new pending buy and sell orders are triggered on the next 'previous' candle. Even when you remove the EA and re-attach it, no new pending orders get triggered as long as there is already a trade on the symbol. I have checked all the settings in the EA and I cannot figure out whether it is to do with a particular setting or that is just how the EA is.

(2) I get the following errors with some symbols. For example, right now for EURGBP, EURNZD and EURCHF, I get "EURGBP SL/TP order modify failed with error(1): no error, trade conditions not changed". Even though I have used the exact same settings for all pairs. (image attached)

(3) Also, if it is possible to have the option to change the font size and colour of the display text, that would be most useful.


Thank you.

The first point is a setting problem you can set how many positions you want to have open. Read carefully the first post and the topic.
The second, you can ignore as it is no error.
Then you must know that the EA is optimized for a higher screen resolution, here you must play with the settings to have the optimal optical feel (see attached picture)

USDCHFH1.png



Cheers :)

Tommaso
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Global Prime is the official SHF broker :yahoo:
Searching for Servers and Workstations with individual configuration?
Just PM
:smile: Click here to go to the BoardKnowledgeBase
NOTE: Cookies and JavaScript are required for the using the board, with full functionality
User avatar
milanese
 
Posts: 3384
Joined: Wed Jan 09, 2013 9:02 am
Location: btr rdx, r8 +

The Hidden Pending EA

Postby neorage30 » Fri Nov 20, 2020 3:49 am

I just want to thank Tomasso and members of SHF for contributing so much useful stuffs and letting you guys know that I will use it, learn from it & edit it to my need.

Although it may sound common and everyone were taught to do it, but my belief require me to ask/let the owner know that I'm using their stuff. So, here I am.
I rely on indicators for my trade.
We call it price & candlestick.

The problem with being a full-time trader is out of idea of what to do.. Because of C-19, everyone can have a taste of my life.
neorage30
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 13, 2020 8:21 pm

The Hidden Pending EA

Postby SteveHopwood » Sat Nov 21, 2020 9:13 pm

neorage30 » Fri Nov 20, 2020 3:49 am wrote:I just want to thank Tomasso and members of SHF for contributing so much useful stuffs and letting you guys know that I will use it, learn from it & edit it to my need.

Although it may sound common and everyone were taught to do it, but my belief require me to ask/let the owner know that I'm using their stuff. So, here I am.

And most welcome you are.

:xm: :rocket:
Read the effing manual, ok?

Global Prime is the official SHF broker. Click here to sign up for a live account with Global Prime and join the several thousand SHF members who wisely choose GP as their broker of choice.

I still suffer from OCCD. Good thing, really.

Anyone here feeling generous? My paypal account is always in the market for a tiny donation. [email protected] is the account.

To see The Weekly Roundup of stuff you guys might have missed Click here

My special thanks to Tommaso (milanese) for all the incredible work he does here.
User avatar
SteveHopwood
 
Posts: 9267
Joined: Tue Nov 15, 2011 8:43 am
Location: Misterton - an insignificant village in England. Very pleasant to live in.

Previous

Return to Utilities Indicators and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest